VR-brillen: the future is now!

Een VR-bril is een klein beeldscherm dat je op je hoofd zet. Via dit beeldscherm wordt er een driedimensionale, computer gegenereerde omgeving getoond. Doordat het beeld wordt geprojecteerd alsof het zich enkele meters verderop afspeelt, krijg je als gebruiker een hele realistische ervaring. VR-brillen kunnen gebruikt worden voor het kijken van films en het spelen van games. Steeds meer ondernemers zien echter potentie in het systeem, makelaars kunnen bijvoorbeeld virtuele rondleidingen geven en ook op het gebied van social media kunnen VR-brillen een game changer worden.

VR-bril met smartphone

De meest toegankelijke manier om gebruik te maken van virtual reality, is in combinatie met je smartphone. In de virtual reality bril zit een compartiment ingebouwd, waarin je je smartphone stopt. Vervolgens zet je de bril, inclusief smartphone op je hoofd voor de VR-ervaring. Via je smartphone kun je allerlei apps downloaden die speciaal ontwikkeld zijn voor de VR-bril. 

VR bril kopen bij 3Dbrilwinkel.nl

Een VR-bril aanschaffen

VR-brillen voor je smartphone zijn er voornamelijk in plastic variant. Deze brillen zijn stevig en gebruiksvriendelijk, maar wel wat aan de prijs. Wanneer je voor het eerst een VR-bril gaat kopen, is het aan te raden om met een goedkoop model te beginnen. Het kan namelijk goed zijn dat het gebruik van VR je tegenvalt. Ook kunnen sommige mensen behoorlijk misselijk worden van het gebruik van de VR-bril. Het is dus zonde om direct te investeren in een duur exemplaar.

Kartonnen VR-brillen

Gelukkig is er een leuk en goedkoop alternatief op de markt, namelijk de kartonnen VR-bril. Deze bril ontvang je als een soort bouwpakketje. Je schuift zelf de kartonnen constructie in elkaar en in no time heb je een VR-bril. Deze brillen kosten meestal maar een tientje, dus ze bieden een uitstekend alternatief voor de plastic brillen. Aan de zijkant van de bril zit een klein magneetje, wat briljant is in zijn eenvoud. De smartphone registreert het magneetje namelijk, waardoor je in de VR-omgeving dingen aan kunt klikken met het bewegen hiervan. 

Bij bestellingen boven de €40 ontvang je gratis een kartonnen VR-bril bij 3Dbrilwinkel.nl. 

Ideale kennismaking met VR

De kartonnen VR-bril biedt een goedkoop en functioneel alternatief. Het is daarom de perfecte kennismaking met virtual reality. Je raakt helaas wel snel uitgekeken op de apps die beschikbaar zijn met VR. Gelukkig is virtual reality een technologie die zich razendsnel aan het ontwikkelen is. De verwachting is dan ook dat er snel meer te beleven zal zijn voor gebruikers van de VR-bril.